Ossi Heino ja Teemu Koivunen jatkavat Akaa-Volleyssa

23.5.2017

Lauri Tihinen jatkaa Akaa-Volleyn valmennuksen johdossa. Kuva Markku Ruonala

Tiistaina 23.5. pidetyssä lehdistötilaisuudessa keskusteltiin Akaa-Volleyn Mestaruusliigajoukkueen taustajoukkojen toiminnasta. Tilaisuuteen yllätyksenä saatiin tieto kahdesta merkittävästä pelaajasopimuksesta.

Kokeneet 'liigajyrät' keskitorjuja Teemu Koivunen ja passari Ossi Heino ovat tuoreimmat Akaa-Volleyn kanssa pelaajasopimuksen allekirjoittaneet pelimiehet. Joukkue alkaa hahmottua.

- Parin viikon päästä julkaisemme lähes koko ensimmäisen liigakauden kokoonpanon, lupasi joukkueen managerin tehtäviiin siirtynyt Risto Lahti.

Sitä odotellessa tiedotustilaisuus keskittyi joukkueen taustoihin. Todella nopealla aikataululla Akaa-Volley on kyennyt rakentamaan Mestaruusliigaa varten merkittävän rahoituksen, hyvän markkinointikoneiston, monipuolisen tiedotussuunnitelman ja mikä tärkeintä - Pätevän valmennuksen isolla P:llä.

- Niin sanotusti 'valmiiseen pöytään' on helppo tulla mukaan, sanaili markkinoinnista vastuuta ottanut alan ammattilainen Markku Kuoppa.

- Kun seura on voittanut Suomen mestaruuden kaikissa nuorten ikäluokissa ja joukkue ja koneisto kokonaisuudessaan erottui ykkössarjassa edukseen, tuote on valmis myytäväksi.

Kaiken a ja o on luonnollisesti joukkue ja sen valmennus. Päävalmentajana jatkava Lauri Tihinen kouluttautuu ammattivalmentajaksi Suomen Lentopalloliiton 'mekkana' tomivassa Kuortaneen Urheiluopistossa.

- Tuomas Sammelvuon ja muiden ammattilaisten kanssa opiskellessa hihaan tarttuu arvokasta tietoa, todisti Tihinen tiedotustilaisuudessa.

- Kesätreenit ovat jo käynnissä. Pelaajilla on kesällä ainoastaan kolme viikkoa omaehtoista harjoittelua. Muu on ohjelmoitua. Apuna on Kuntoaskel Oy:n fysioterapeutti Niko Rouvali ja pari 'konsulttia', joista ehkä myöhemmin lisää, vinkkasi päävalmentaja arvoituksellisesti.

Akaa-Volley on tunnetusti pitänyt hyvää huolta pelaajistaan.

- Koskaan seuralla ei ole ollut velkaa. Kaikki sitoumukset on hoidettu ajallaan ja pelaajat jopa ruokitaan, vakuutti Akaa-Volleyn puheenjohtaja Teemu Salminen.

- Joukkuueen johtaja Erkki Tuomi pitää joukkueesta niin hyvää huolta, että häntä emme vielä vuosiin päästä eläkkeelle.

Jäämme odottamaan seuraavaa tiedotustilasuutta, johon seuran johto lupasi lisää tietoa pelaajista.

Harri Mattila

harri.mattila@pp.inet.fi